Update: Schilderijrestauratie, een reis door de tijd

???module.educationItem.label.themes???
Restauratie schilderijen 2

Hoe werden schilderijen vroeger gerestaureerd? Hoe doet de moderne conservator-restaurator dat? De evolutie van restauratietechnieken is als een rijkgevulde reis door de tijd.

Ambacht en wetenschap komen samen om kunstwerken nieuw leven in te blazen.

Van eenvoudige methoden uit vervlogen eeuwen tot geavanceerde technologieën van vandaag, heeft het restauratieproces zich ontwikkeld tot een subtiel samenspel tussen traditie en innovatie. 

Lezing restauraties schilderijen

Restauratie

 

In deze lezing nemen we je mee op reis door de eeuwen heen. We vertrekken bij eenvoudige materialen als bijenwas en lijnolie, om te eindigen bij de meest geavanceerde technologische ontwikkelingen die vandaag het restauratieproces ondersteunen.

De gastspreker

Eveline Vandeputte, schilderijrestaurator bij Mtec Fine Art, licht graag toe hoe restauratoren het evenwicht zochten, en nog steeds zoeken, tussen het herstellen van het verleden en het omarmen van de mogelijkheden van de toekomst.

Praktische info

Toelatingsvoorwaarden: Deze lezing is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Deelnemers die dit wensen, kunnen een nascholingsattest krijgen.

Datum: woensdag 24 april 2024 om 18u30 (einde voorzien tegen 21u30)

Locatie: CVO Vitant, Campus Piva, Desguinlei 244 in 2018 Antwerpen. Lokaal wordt later meegedeeld.

Kostprijs: 12 euro

Inschrijven

Meld je aan bij ria.depooter@cvovitant.be en na bevestiging schrijf je het bedrag van 12 euro over naar “coördinatie opleidingen”:

  • Rekeningnummer BE 97 0910 1891 7049
  • Met vermelding van: Update Schiderijrestauratie en je naam en voornaam