Update: Antwerpen-Centraal, een spoorwegkathedraal

???module.educationItem.label.themes???

Iedereen kent wel station Antwerpen-Centraal. Het is één van de mooiste stations ter wereld. Op werkdagen stappen hier 40.000 mensen op de trein, je bent er beslist ook wel eens geweest. Stadsgids Raf Vandecasteele neemt je doorheen een woelige geschiedenis van deze spoorwegkathedraal. De lezing van 27 februari is reeds volzet. Gezien het succes van de lezing wordt deze op 12 maart opnieuw ingericht. . (foto’s : Karina Brys)

lezing station 2

Het gebouw

Het Centraal Station van Antwerpen, door de Antwerpenaren ook wel de Middenstatie of Spoorwegkathedraal genoemd, werd in 1905 in gebruik genomen. Het is niet alleen een erkend historisch moment, het is ook onlangs op een ingrijpende manier gerestaureerd, uitgebreid en omgebouwd van kopstation tot doorgangsstation. Dat was een huzarenstukje maar is ook gebeurd met volle respect voor de oorspronkelijke architectuur.

Lezing station 1

De auteur

Raf Vandecasteele, een Antwerpse stadsgids, leert jou deze spoorwegkathedraal beter kennen. Hij neemt je mee doorheen een woelige geschiedenis van Antwerpen-Centraal en biedt jou een andere kijk op het station dan gebruikelijk.

Praktische info

Toelatingsvoorwaarden: Iedereen is welkom: ben je benieuwd naar de verhalen achter dit gebouw, wil je meer weten over het station waar je dagelijks de trein neemt of ben je een gids die zijn kennis wil uitbreiden… Deelnemers die dit wensen, kunnen een nascholingsattest krijgen.

Data:
Dinsdag 27 februari 2024 om 18u30 (einde voorzien tussen 21u30 en 21u45) > volzet
Dinsdag 12 maart 2024 om 18u30 (einde voorzien tussen 21u30 en 21u45) 

Locatie: Campus Piva, Desguinlei 244 in 2018 Antwerpen (auditorium bakkerij)

Kostprijs : 10 euro

Inschrijven

Het aantal plaatsen is beperkt.  Meld je aan bij ria.depooter@cvovitant.be en na bevestiging schrijf je het bedrag van 10 euro over naar “coördinatie opleidingen”:

  • Rekeningnummer BE 97 0910 1891 7049
  • Met vermelding van: Spoorwegkathedraal 12/03 + je naam en voornaam